Att skapa sammanhang där upplevelsebaserad inlärning kan ske är en av mina specialiteter. Jag anordnar löpande egna kurser men kommer också ut till föreningar, företag och kunder i andra delar av Sverige. Jag skräddarsyr workshops och clinics enligt dina önskemål. Det är många terapeuter och även en och annan veterinär som gått kurs för mig.

Kontakta mig för mer information och priser.


Exempel på ämnen

  • Postural träning
  • Intrinzeninspirerad träning
  • Hästmassage
  • Beröring och Proprioception
  • Friskvård för häst
  • Rörelseberikning för häst och ryttare


Aktuella kurser

BERÖRING och PROPRIOCEPTION 8/5 Sollebrunn
Allt som lärs ut på kursdagen går i linje med den senaste forskningen inom smärtvetenskap och rörelsevetenskap.

På denna kursdag utforskar vi främst beröring, underlag och miljö samt lär oss vad normalt rörelseomfång är. Vi kommer få uppleva vad ökad sensorisk information kan göra för rörelse, smärta och uppfattningen om den egna kroppen.

Efter dagens slut skall du känna dig stärkt i din egen förmåga att kunna hjälpa din häst till en bättre upplevelse i sin kropp. Du skall ha god förståelse för hur beröring kan påverka hästens rörelsesystem, smärtsystem och uppfattningen om den egna kroppen. Du skall känna dig trygg i hur du jobbar med hästens nervssystem och inte emot det. Du skall ha en god uppfattning om hur du hjälper hästen på bästa sätt med sin proprioception och hur detta är avgörande i skadeförebyggande syfte.

”POSTURAL TRÄNING för häst och ryttare” 29/5 Sollebrunn

På denna kursdag utforskar vi främst olika sätt att aktivera den djupa stabiliserande muskulaturen på och hur det kan påverka hur vi rör oss och hur vi känner oss. Vi kommer också få uppleva hur rörelseomfånget i kroppen kan bli större av att den posturala muskulaturen är aktiv samt hur spänningar och smärta kan förändras tack vare detta.

Efter dagens slut skall du ha god kännedom om hur hållningen och ledernas neutrala positioner påverkas av hur vi rör oss. Du skall veta vad som är normalt och sunt rörelseomfång och hur du kan utforma olika stabilitetsövningar både åt dig och din häst.

Anmälan och pris

Kursdagarna kostar 1000kr/st (inkl 6% moms)

Anmälan sker genom att swisha 500kr till 1236718118 (märk betalningen med datumet på kursen du önskar gå) samt skicka ett mail till lena@lenamanea.se med personuppgifter.
Praktiken sker utomhus/i stall hemma hos mig i Loo, Mölnemad. Teori, lunch och sammanfattning sker i kyrkans lokaler i Loo, 2 minuter med bil från Mölnemad. Om du får förhinder/blir sjuk betalas ej anmälningsavgiften tillbaka men du får nyttja dem som anmälningsavgift till en ny kursdag.

Vill du att jag kommer till dig och håller kursen i ditt stall? Maila för offert!